~life is too short, so enjoy it while u can ~

Wednesday, June 29, 2011

memang BUTA atau memBUTAkan diri???

Salam to all =)

entry ni ditujukan specially for those people yg i tak berapa nak faham status akal dan mental nya--->those smokers...deng! i have a lot against smoker...but leave those things aside first... yang i nak mention kat sini ialah masalah penglihatan yang diorang hadapi, especially bila berdepan dengan signs yang macam di bawah:


 contoh 1


contoh 2 (ceh.cam dalam buku teks la plak)
 
kan dah terang-terang, certain places not allow any smoking activity (cam aktiviti sukan skolah lak bunyinye=p) .shopping complex, hospital, school, university, and even food court is a non-smoking area. however, those smokers seems to have, er...maybe some brain defunct that not allowed them to see clearly these non-smoking signs or they simply cannot translated what they see with their brain. kene amek DHA n gangliosida banyak2 kot.minum susu yg wardina dok kempen2 tu yer=p 
 
just imagine,, i masuk je pagar uni, dah nampak "mangkuk hayun" ni dok layan isap rokok tepi tiang yg memang terang2 ade sign "JANGAN MEROKOK".. tak ase bangang er..bengang ke tengok?huh...tibe2 hati i dah panas berapi.baik stop sebelum kebakaran tjadi kat sini. 
 
"saya tak kisah kalau awak nak mati, tp tolonglah,  jgn ajak orang lain mati sama-sama dgn awak"

~~renung-renungkan dan selamat beramal~~





4 comments:

BlackOrked said...

fuiyoo i like ur entry today! those somkers yg xpaham bahasa tu mmg buleh dikategorikan sbg 'sampah masyarakat' la jugak.

Ayen HoneY said...

tengs!=D yup.mmg sampah diorang yg sikap mcm ni.mcm akal buang dlm toilet everytime pas berak=p

djambu puadovich said...

peminat prof izzi ke ni?

Ayen HoneY said...

pakcik djambu: sekadar penyokong tak brapa nk tegar je.haha

Lee Seung Gi - Losing My Mind